freeSongs χωρίς ΑΕΠΙ ΕΥΕΔ GEA ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, χωρίς ετήσιες χρεώσεις freesongs μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα σε ΑΕΠΙ ΕΥΕΔ PRS & GEA free songs

F.A.Q.   Ερωτήσεις / Απαντήσεις

 • (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA

 • Χρειάζεται να πληρώνω πιά (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA;

      Όταν η μουσική παίζεται σε δημόσιους χώρους ( καταστήματα , χώρους αναψυχής , εστίασης, γυμναστήρια, σχολές χορού κλπ) τότε χρειάζεστε άδεια χρήσης στο χώρο σας από όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην παραγωγή της: Από εκείνους που τη δημιούργησαν (συνθέτες στιχουργοί), που έχουν πνευματικά δικαιώματα και από εκείνους που συνετέλεσαν για να είναι προσβάσιμη σε εσάς, όπως οι εκτελεστές μουσικοί, τραγουδιστές, παραγωγοί δισκογραφίας, που έχουν συγγενικά δικαιώματα.
      A. Τους εισπρακτικούς οργανισμούς που αντιπροσωπεύουν τα πνευματικά δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών όπως είναι η (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ, και η Αυτοδιαχείριση.
      B. Όσο και από την GEA, τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης των συγγενικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, τραγουδιστών μουσικών και των παραγωγών, ΕΚΤΟΣ φυσικά αν χρησιμοποιείτε μουσική της freeSongs , η οποία ΔΕΝ έχει παραχωρήσει, ούτε τα πνευματικά, αλλά ούτε τα συγγενικά δικαιώματα της μουσικής της σε GEA, (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ, ή Αυτοδιαχείριση, αλλά ούτε σε οποιονδήποτε άλλο φορέα συλλογής συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων.
      Επομένως με την επιλογή της freeSongs σαν αποκλειστικό πάροχο μουσικής στον επαγγελματικό σας χώρο, ΔΕΝ απαιτείται ΟΥΤΕ η άδεια της (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / Αυτοδιαχείρισης για τα συνθετικά / στιχουργικά δικαιώματα αλλά ΟΥΤΕ της GEA για τα εκτελεστικά δικαιώματα.
      Απλά χρειάζεστε ΜΟΝΟ την βεβαίωση χρήσης της μουσικής μας, που σας καλύπτει νόμιμα για αυτά τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφεται η επιλογή της freeSongs ως μοναδικός πάροχος μουσικής στο χώρο σας και που θα κατατεθεί στο δήμο της περιοχής όπου ανήκει το κατάστημα σας.

 • Μπορώ να απαλλαγώ από (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA;

      Φυσικά και μπορείτε!
      Μόνο η freeSongs music μπορεί να σας το προσφέρει μία και γιά πάντα , με τον πιο αξιόπιστο και νόμιμο τρόπο!
      Απλά χρειάζεστε τη βεβαίωση χρήσης της μουσικής μας από τον δημιουργό, είτε για το freeSongs EASY στα 69€ γιά πάντα χωρίς ετήσιες ανανεώσεις / χρεώσεις, που απαλλάσσει από πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα γιά πάντα δηλαδή χωρίς μηνιαίες ή ετήσεις χρεώσεις, είτε με 49€ ετησίως.

 • Είναι 100% νόμιμη η freeSongs απέναντι σε (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ;

  Πρώτα από όλα ΚΑΘΕ επαγγελματίας έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγει ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ θέλει να παίζει στον επαγγελματικό του χώρο γνωμοδότηση Ο.Π.Ι., email Ο.Π.Ι. προς freeSongs music.
  H freeSongs είναι η μόνη εταιρία με ιδιωτική βιβλιοθήκη μουσικής, αποκλειστική δημιουργία της,με κυκλοφορίες μόνο στις Η.Π.Α. (συνθήκη Ρώμης 1961) όπως έχει δημοσιεύσει στον έγγραφο τύπο 2017-2019 σε τέσσερεις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, κατά υπόδειξη του ΟΠΙ ! ... ΤΥΠΟΣ.
  Η μοναδική άδεια χρήσης μουσικής που σας παρέχει η freeSongs music απευθείας από τον δημιουργό σας καλύπτει απόλυτα και 100%, πέρα και πάνω από κάθε αμφισβήτηση!
  Η freeSongs σας θα σας αποστείλει υπεύθυνη δήλωση ν.1599/86 ότι ΔΕΝ έχει αναθέσει τη μουσική της στον GEA, την ΕΥΕΔ (ΑΕΠΙ) και την Αυτοδιαχείριση, και σύμφωνα με τον νέο νόμο του 4442/2016, πλέον μπορείτε να δηλώνετε ότι στον επαγγελματικό σας χώρο παίζετε αποκλειστικά και μόνο μουσική που ανήκει στη freeSongs, την οποία και θα παραλάβετε με τη παραγγελία σας.
  Τις υπεύθυνες δηλώσεις τις παρουσιάζετε σε τυχόν έλεγχο από τις αρχές (αστυνομία) και όχι τους ΟΣΔ, δηλαδή ότι κάνετε χρήση του ν.4442/2016 και είσαστε ενήμεροι για τις διατάξεις του Ν.2121/1993, περί πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων.
  Προσοχή!
  Τόσο η ψευδή δήλωση, όσο και οι παράβαση του Ν.2121/1993, αποτελούν ποινικά αδικήματα.

 • Μπορώ να έχω freeSongs μουσική & Live music events ταυτόχρονα χωρίς (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ;

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
  Άν οι μουσικοί θα παίζουν τραγούδια που ανήκουν στην (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ τότε ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνετε (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ και όχι GEA.
  Αν οι μουσικοί θα παίζουν είτε παραδοσιακά, δημοτικά και ποντιακά που ΔΕΝ έχουν δικαιώματα ΕΙΤΕ ΜΟΝΟ δικά τους τραγούδια, τότε ΔΕΝ πληρώνετε σε κανέναν φορέα. Η άδεια μουσικής που χορηγούσαν οι Δήμοι αντικαταστάθηκε με μια απλή γνωστοποίηση του ενδιαφερόμενου οπότε ΔΕΝ χρειάζετε να βγάζετε πλέον άδεια απο τον δήμο σας για να κάνετε live. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Νόμου 4442/2016 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 230/Α/7-12-2016 απλουστεύονται οι διαδικασίες για τη χρήση μουσικής ή χρήση μουσικών οργάνων στα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος .Η άδεια μουσικών οργάνων και η σχετική παράταση ωραρίου που χορηγούνταν από τον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο καταργούνται. Αντ’ αυτής, ο ενδιαφερόμενος για χρήση μουσικής ή χρήση μουσικών οργάνων, εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση αυτή, υποχρεούται να προβεί σε σχετική δήλωση, την οποία θα πρέπει να συμπεριλάβει στην ως άνω γνωστοποίηση του.
  Η γνωστοποίηση πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριότητας και Ελέγχων (ΟΠΣΑΔΕ) του άρθρου 14 του Νόμου 4442/2016. Μέχρι την ενεργοποίηση του ΟΠΣΑΔΕ για το τμήμα που αφορά τη γνωστοποίηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η γνωστοποίηση υποβάλλεται είτε στο Δήμο είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ).H χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πραγματοποιείται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς να απαιτείται έκδοση προηγούμενης άδειας της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης, η οποία εγκρίθηκε με την 1023/2/37ια/1996 απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης (Β' 15). Η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων ισχύει σύμφωνα με την 3/1995 Αστυνομική Διάταξη μέχρι την 22.00 ώρα τη χειμερινή περίοδο και την 23.00 ώρα τη θερινή και μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03.00 ώρα και για τα κέντρα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 02.00 ώρα, με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων. Περαιτέρω, όπως ορίζεται ρητά στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου τυχόν υποχρεώσεις ή άδειες σχετιζόμενες με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγονται. ΌΜΩΣ, οι εν λόγω υποχρεώσεις ή άδειες εδαφίου ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ απαιτούμενο δικαιολογητικό ή περιεχόμενο της ως άνω γνωστοποίησης ούτε της άδειας της προηγούμενης παραγράφου.
  1. Η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πραγματοποιείται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς να απαιτείται έκδοση προηγούμενης άδειας της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης, η οποία εγκρίθηκε με την 1023/2/37-ια/1996 απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης (Β' 15). Οι προϋποθέσεις χρήσης δεν θίγονται.
  2. Ο ενδιαφερόμενος, εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούται να συμπεριλάβει στη γνωστοποίηση του άρθρου 28 τη δήλωση χρήσης.
  3. Η χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου προϋποθέτει την έκδοση της άδειας της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής της, η άδεια χορηγείται χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών πέραν του αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης.
  4. Υποχρεώσεις ή άδειες σχετιζόμενες με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγονται. Οι υποχρεώσεις ή άδειες του προηγούμενου εδαφίου δεν αποτελούν απαιτούμενο δικαιολογητικό ή περιεχόμενο της γνωστοποίησης ούτε της άδειας της προηγούμενης παραγράφου.

 • freeSongs music

 • Η freeSongs χρησιμοποιεί Common Creative music;

  Με τη παγκοσμιοποίηση,το γρήγορο και φτηνό ίντερνετ και τη πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενου σε αυτά,έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, ειδικές άδειες copyright ( common creative ) για μουσικές δημιουργίες , όπου ο καλλιτέχνης , κατά βάση ερασιτέχνης, προσφέρει τις μουσικές του , κατά κάποιο τρόπο ελεύθερα , για γενική χρήση .
  Έτσι πάρα πολλές εταιρίες , όπως οι ανταγωνίστριες, εκμεταλλευόμενες αυτό το καθεστώς, συγκέντρωσαν πολλά τέτοια τραγούδια δημιουργώντας τις ,κατά βάση, ίδιες μεταξύ τους μουσικές βιβλιοθήκες.
  Αυτά τα τραγούδια,τα common creative, είναι αυτά που νοικιάζουν σε μηναία ή ετήσια βάση ,παρά που θεωρητικά είναι ¨ ελεύθερα ¨ στο ίντερνετ , και θα μπορούσε κάποιος επιχειρηματίας να συγκεντρώσει μόνος του.
  Φυσικά το βασικότερο μειονέκτημα είναι η πολλές φορές χαμηλή ποιότητα σύνθεσης παραγωγής, & εκτέλεσης,που έχουν σαν αποτέλεσμα την δυσφορία των επαγγελματιών που τα χρησιμοποιούν.
  Φυσικά θα υπάρχουν και κάποια αξιόλογα μουσικά κομμάτια μέσα στο σύνολο , αλλά πολλές φορές η αναλογία φτάνει το ένα προς δέκα ! Σε αντίθεση η freeSongs music αρνούμενη αυτή τη λογική και τακτική, επένδυσε στη δημιουργία μίας "ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ" μουσικής βιβλιοθήκης με εκατοντάδες ποιοτικά τραγούδια και μουσικές, ειδικά φτειαγμένες, σύμφωνα με τις ανάγκες των επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Μια βιβλιοθήκη που αναβαθμίζεται κάθε χρόνο με νέα τραγούδια και καινούργιες λίστες.

 • Η ποιότητα playback είναι μόνο 128kbps audio;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Η freeSongs music είναι η μοναδική , παγκοσμίως διαδικτυακή εταιρεία, που όχι μόνο προσφέρει 320kbps audio playback με ποιότητα ανώτερη αυτής του CD αλλά προσφέρει παράλληλα , MP4 video streaming !
  Έτσι ο πελάτης έχει οπτική επαφή με το είδος μουσικής που ακούει ανά πάσα στιγμη!
  Σημειώνουμε ότι το bandwith μας είναι UNLIMITED , πράγμα που σημαίνει ότι όσοι πιό πολλοί χρήστες και να κάνουν online streaming δε θα επηρεάζεται ΠΟΤΕ η πρόσβαση στο υλικό μας , πέραν των όποιων τυχόν ζητημάτων που μπορεί να ανακύψουν από μία τυχούσα προβληματική ιντερνετική γραμμή του καταστήματος.
  Επομένως τι σημαίνει το ανωτέρω ;
  Απλά "Unlimited listeners" "αναρίθμητοι ακροατές - θεατές" + "unlimited bandwith".
  Και πώς επιτυγχάνεται αυτό ;
  Συνεργαζόμενοι με έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως παρόχους hosting servers ! , κομμάτι της επένδυσης της freeSongs για υψηλές προδιαγραφές.

 • Με τη freeSongs music θα πληρώνω κάθε χρόνο;

  ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ!
  Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε και ΔΕΝ χρεώνουμε με ετήσιες ή μηνιαίες συνδρομές για το δικαίωμα χρήσης της μουσικής μας, αν το επιθυμεί ο χρήστης αλλά και προσφέρουμε τη χαμηλότερη χρέωση σε ετήσια βάση για όλη τη μουσική μας βιβλιοθήκη με μόνο 49€!
  Με τη freeSongs αν επιθυμείτε μπορείτε να πληρώσετε μία φορά και παίζετε για πάντα!
  Με τη freeSongs δεν θα έχετε πλέον ανησυχία για μελλοντικές δυσβάσταχτες χρεώσεις.
  Στην εύλογη ερώτηση γιατί; θα απαντούσαμε απλά επειδή είμαστε οι δημιουργοί παραγωγοί καλλιτέχνες και εκδότες της μουσικής μας βιβλιοθήκης.

 • ΠΑΚΕΤΑ freeSongs

 • Τι πακέτα προσφέρει η freeSongs music

  Οι μουσικές μας λίστες προσφέρονται με πέντε βασικούς τρόπους για κάθε ανάγκη!
  1. Ελεύθερo streaming από σελίδα τύπου xxx.freesongs.gr και ετησίως αλλά και για πάντα!
  2. Eφαρμογή APP Android χωρίς την ανάγκη εγγραφής σε Google Play και χωρίς την ανάγκη ΙΝΤΕΡΝΕΤ! (+49€ και μόνο για πάντα)
  3. USB Video προστατευμένα Windows files 1280x720HD (+69€ και μόνο για πάντα).
  4. USB Audio προστατευμένα Windows files 320kbps (+49€ και μόνο για πάντα).
  5. Φορητό media player amp 30W για απευθείας σύνδεση στα ηχεία του καταστήματος του χρήστη! (+69 και μόνο για πάντα)
  H freeSongs music παρέχει τα εξής EASY πακέτα για τα οποία και πληρώνετε ΜΙΑ φορά ΜΟΝΟ από 69€!

  Tα μουσικά μας πακέτα περιλαμβάνουν 12 ώρες μη επαναλαμβανόμενης μουσικής και ξεκινούν από 69€
  μόνο, βεβαίωση freeSongs EASY, με τα καλύτερα της βιβλιοθήκης μας ,σε λίστες ειδών μουσικής στην EASY area :
  A.  Radio music 129€
  B.  House music 99€
  C.  Chill/Lounge music 99€
  D.  Delicate music 99€
  E.  Dance music 99€
  F.  RNB/HIP/REGGAE music 99€
  G.  Jazz music 99€
  H. Chillout Instrumental 69€
  I.   Chillout Instrumental + Ρεμπέτικα 99€
  J.   Bossa Silk Lounge 99€


  H freeSongs music παρέχει επίσης όλη τη μουσική της βιβλιοθήκη ετησίως με μόνο +49€! και μόνο με ελεύθερο streaming

 • Μπορώ με 69€ μόνο, να απαλλαγώ από (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

  Ναι, μπορείτε απλά να προμηθευτείτε από 69€ μόνο και χωρίς ετήσιες ανανεώσεις, το Chillout πακέτο μουσικής μας και να το αναπαραγάγετε γιά ΠΑΝΤΑ!

 • Προσφέρετε μόνο online streaming ;

  Επειδή είμαστε οι αποκλειστικοί δημιουργοί παραγωγοί και εκτελεστές με ιδιωτική βιβλιοθήκη μουσικής έχουμε το αποκλειστικό δικαίωμα να πουλάμε τη μουσική μας, κάτι που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν οι άλλες εταιρίες!.
  Έτσι η freeSongs music μπορεί και τη παρέχει και σε media player amp 30W για απευθείας σύνδεση στα ηχεία του κατ/τος, αλλά και σε usb Video η Audio files προστατευμένα με δικό μας media player για Windows όπως και σε εφαρμογή App Android η Windows χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε ίντερνετ!.

 • Τα τραγούδια της freeSongs παρέχονται χωριστά ή σε λίστες;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

  Στα φορητά media players παρέχεται η μουσική μας μόνο σε λίστες είδους μουσικής με προκαθορισμένη σειρά. Στα usb video ΜP4 η ΜP3 audio files οι μουσικές λίστες αναπαράγονται με κωδικό που μπαίνει τη πρώτη φορά μόνο της χρήσης τους για συγκεκριμένο λάπτοπ η PC σας. Μπορείτε να φτειάξετε τις δικές σας μουσικές λίστες με δυνατότητα shuffle, αφού έχετε πρόσβαση στα προστατευμένα κομμάτια χωριστά, αλλά μόνο με το δικό μας ειδικό media player
  Online παρέχονται όλες οι EASY λίστες ΚΑΙ με shuffle δυνατότητα που σημαίνει ότι κάθε φορά θα παίζουν τα τραγούδια μας με διαφορετική σειρά.

 • ΤΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ;

 • Τι νόμος ισχύει σήμερα για επιλογή μουσικού παρόχου;

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
  Με την εγγραφή σας στη freeSongs θα σας αποσταλεί η υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσετε στον δήμο για απαλλαγή από (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA Άρθρο 29 νόμου 4442/2016
  Απο το 2011 έχει γνωμοδοτήσει ο Ο.Π.Ι ότι όσοι δεν χρησιμοποιούν μουσική που ανήκει στην (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αρκεί να το δηλώσουν σε μία υπεύθυνη δήλωση ν.1599 ,γνωμοδότηση Ο.Π.Ι.
  , και σε συνδυασμό με το τελευταίο νόμο του 4442/2016 έχουμε ετοιμάσει μία 100% νομιμότατη δήλωση του ν.1599 για να είστε πλήρως καλυμμένοι απο κάθε πλευρά !
  1. Επίσης ο νόμος 4442/2016 συμπληρώνει ότι η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων πραγματοποιείται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς να απαιτείται έκδοση προηγούμενης άδειας της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης, η οποία εγκρίθηκε με την 1023/2/37-ια/1996 απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης (Β' 15). Οι προϋποθέσεις χρήσης δεν θίγονται.

  2. Ο ενδιαφερόμενος, εφόσον προτίθεται να προβεί στη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων, υποχρεούται να συμπεριλάβει στη γνωστοποίηση του άρθρου 28 τη δήλωση χρήσης.

  3. Η χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου προϋποθέτει την έκδοση της άδειας της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της 3/1995 Αστυνομικής Διάταξης. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής της, η άδεια χορηγείται χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών πέραν του αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης.

  4. Υποχρεώσεις ή άδειες σχετιζόμενες με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγονται. Οι υποχρεώσεις ή άδειες του προηγούμενου εδαφίου δεν αποτελούν απαιτούμενο δικαιολογητικό ή περιεχόμενο της γνωστοποίησης ούτε της άδειας της προηγούμενης παραγράφου.

 • Εφαρμογή του νόμου 4442/2016

  ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ Α΄230) - Κεφάλαιο Ζ΄ «Απλούστευση πλαισίου Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θεάτρων και Κινηματογράφων» κατά τη μεταβατική περίοδο. Με το νόμο 4442/2016 «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις»(ΦΕΚ Α΄230) θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων. Με το Κεφάλαιο Ζ΄ του εν λόγω νόμου απλουστεύεται η διαδικασία του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 80 του Ν.3463/2006 (Α΄114) όπως ισχύει, καθώς επίσης και το πλαίσιο λειτουργίας των θεάτρων και των κινηματογράφων. Προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών των Δήμων για το διάστημα μέχρι την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016,δηλαδή σε μεταβατικό στάδιο, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: Α. Ως προς την Αδειοδότηση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) Μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ Α' 230), για την αδειοδότηση των Κ.Υ.Ε., εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι διατάξεις των ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/2013 (ΦΕΚ Β' 3106), ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824/2013 (ΦΕΚ Β' 3402), & ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825/2013 (ΦΕΚ Β' 3403), κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 παρ. 6 του ως άνω νόμου. Β. Ως προς την Άδεια μουσικής: Σχετικά με την άδεια μουσικής και μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016 με την οποία θα ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της γνωστοποίησης, εφαρμόζονται τα ακόλουθα δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 38 παρ. 5 αυτού: Στις περιπτώσεις πρόθεσης χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων κατόπιν λήξης της υφιστάμενης αδείας ή χρήσης μουσικής για πρώτη φορά, υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου απλή γνωστοποίηση με το ακόλουθο περιεχόμενο: "Με την παρούσα ο υπογράφων …………., (ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ……….., με έδρα ……….) κάτοικος ………., διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού …………… με την επωνυμία ………… και γνωστοποιώ ότι θα προβώ σε χρήση μουσικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν. 4442/2016" Σημειώνεται , ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο ότι, εφόσον το κατάστημα κάνει χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο, οφείλει να διαθέτει και να διατηρεί στο χώρο του καταστήματος τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού, συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται η θέση και η φορά των ηχείων. Η τεχνική έκθεση θα αποδεικνύει ότι έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε με μέγιστη ηχοστάθμη 80db να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σημεία προστασίας. Στον ενδιαφερόμενο χορηγείται αποδεικτικό υποβολής, στο οποίο επισυνάπτεται αντίγραφο της γνωστοποίησης. Η γνωστοποίηση αποστέλλεται από το Δήμο στην Αστυνομία και στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Εκκρεμείς αιτήσεις εξετάζονται με βάση τις ισχύουσες πλέον διατάξεις περί γνωστοποίησης. Στους αιτούντες χορηγείται αποδεικτικό υποβολής με συνημμένο αντίγραφο της αίτησης, ενώ επιστρέφονται παράβολα που έχουν καταβληθεί. Η άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής εξακολουθεί να χορηγείται, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 3 του Ν. 4442/2016, από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα, κατόπιν υποβολής της σχετικής αίτησης και την προσκόμιση του αποδεικτικού υποβολής γνωστοποίησης(για όσα ΚΥΕ έχουν ήδη υποβάλλει γνωστοποίηση), χωρίς να απαιτείται η καταβολή παραβόλου. Γ. Κέντρα διασκέδασης Τα κέντρα διασκέδασης εξαιρούνται της διαδικασίας γνωστοποίησης (άρθρο 27 Ν. 4442/2016), και συνεχίζουν να αδειοδοτούνται σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν. 3463/2006 και της ΚΥΑ 31600/2013 (άρθρα 1, 2 και 3). Σημειώνεται ότι με τη περ. β του άρθρου 37 του Ν. 4442/2016 καταργείται η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Θεάτρων - Κινηματογράφων, να γνωμοδοτούν για τη χορήγηση άδειας στα Κέντρα Διασκέδασης. Κατόπιν τούτου ο σχετικός φάκελος, μετά τη συμπλήρωσή του θα διαβιβάζεται εντός πέντε(5) ημερών στις συναρμόδιες υπηρεσίες [υγειονομική υπηρεσία για τον υγειονομικό έλεγχο του καταστήματος, πυροσβεστική υπηρεσία για χορήγηση πιστοποιητικού(ενεργητικής) πυροπροστασίας]. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στη παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 31600/2013(ΦΕΚ Β΄ 3106). Επισημαίνεται ότι η aρμοδιότητα των ως άνω συμβουλίων για την αδειοδότηση των λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του άρθρου 81 του Ν.3463/2006 (Α΄114) όπως ισχύει ,εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ. Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού χωρικής σας αρμοδιότητας για ενημέρωση και εφαρμογή. Το Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ( www . ypes . gr) στη διαδρομή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση/Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – Συχνές Ερωτήσεις – ΟΤΑ Α΄Βαθμού και Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – Συχνές Ερωτήσεις – ΟΤΑ Β΄Βαθμού, καθώς και στο «Διαύγεια». Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

 • Η ζωντανή μουσική έχει δικαιώματα (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Αν θέλετε τη χρήση μουσικής αναπαραγωγής στο χώρο σας , το αναφέρετε στην υπεύθυνη δήλωση που θα σας αποστείλουμε, μαζί με την αναφορά της επιλογής της freeSongs σαν τον μόνο μουσικό σας πάροχο, και έτσι δεν έχετε υποχρέωση προς (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / GEA.
  ΑΛΛΑ
  Αν θέλετε να παραγματοποιείτε live events, οι μουσικοί που θα εμφανίζονται στον επαγγελματικό σας χώρο αν θα ερμηνεύουν τραγούδια με δικαιώματα,
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ,
  εκτός απο δημοτικά, παραδοσιακά, κλασσική μουσική, ρεμπέτικα η όποιο άλλο είδος μουσικής δημιουργημένο από συνθέτες που απεβίωσαν πριν το 1947 !! ΤΟΤΕ,
  οφείλετε να πληρώσετε την (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ μόνο και όχι την GEA με ειδικό τιμολόγιο για κάθε ημερήσιο event χωριστά. Η συμβουλή μας είναι αν κάνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ events να συνεχίσετε να πληρώνετε την (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ εφ´όσον η live μουσική είναι βασική στον χώρο σας και να χρησιμοποιήσετε την freeSongs μόνο για να γλυτώσετε τις ετήσιες εισφορές στην GEA για την απλή αναπαραγωγή μουσικής, η ζωντανή μουσική ΔΕΝ έχει GEA!!
  Επίσης αν θέλετε να φέρνετε DJ's που θα πραγματοποιούν live events, παίζοντας μουσική που ανήκει σε (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ , τότε ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ απαλλάσσεστε απο την υποχρέωση σε εισφορές προς (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ και GEA , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ο DJ θα παίζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μουσική απο τη δική μας βιβλιοθήκη τραγουδιών !
  Για αυτόν τον σκοπό, συνεργαζόμαστε με DJ's , για να συνεχίσετε να είστε, νομίμως απαλλασσόμενοι απο οφειλές προς (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA.

 • ΤΙΜΕΣ

 • online streaming πακέτα

  Για online streaming υπάρχουν τα πακέτα
  1. EASY freeSongs στα 69€ χωρίς ανανεώσεις ! Παίζεις για πάντα τα καλύτερα της μουσικής μας βιβλιοθήκης σε μουσική λίστα της επιλογής σας.

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 • Τι θα κάνω αν με αναγκάζουν να πληρώσω (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ ή GEA

   Για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε Καταστήµατα Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος λόγω καταστρατήγησης των διατάξεων του ν. 2121/1993 (ΦΕΚ Α’ 25), απαιτείται βεβαίωση παράβασης από δηµόσια Αρχή και όχι από ιδιώτη (Ολοµ. ΣτΕ 1934/1998, 1972/2012, 15/2015), µε την οποία βεβαιώνονται όλα τα στοιχεία του ελέγχου (τόπος, χρόνος, διενεργήσας τον έλεγχο κλπ), καθώς και έστω και ενδεικτική παράθεση των τίτλων των µουσικών συνθέσεων και των επωνυµιών των παραγωγών εταιρειών που εκτελέστηκαν δηµόσια (ΑΠ 1553/2013)».

    Επειδή ΤΕΛΕΙΩΣΕ η εποχή της παράνομης αστυνόμευσης της (ΑΕΠΙ)ΕΥΕΔ / GEA, θα καλέσετε ΑΜΕΣΑ την αστυνομία και θα καταγγείλετε τον όποιο φορέα διαχείρισης συλλογικών δικαιωμάτων προσπαθήσει να σας επιβάλλει εγγραφή ή και πληρωμή σε αυτόν, μετά και την επίδειξη της βεβαίωσης μας !
  Θα δείξετε στο αστυνομικό όργανο τη βεβαίωση μας, τις δηλώσεις του ν.1599/86 που έχετε και το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών μας!

   Να είστε 100% σίγουροι ότι το αστυνομικό όργανο θα ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και το ότι είστε 100% νόμιμα ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ !

   Επίσης θα μας πάρετε ΑΜΕΣΑ τηλέφωνο (2314-018578) για να μιλήσουμε με τους παρευρισκόμενους, όποια ώρα και αν χρειαστεί!

Close